Besøg i alt: 1248081  
 Velkommen  lørdag, 20 juli 2024
Tv Serien Krøniken

Gade

Den københavnske gade hvor Karen Jensen (Pernille Højmark) bor og udlejer et værelse til Ida (Anne Louise Hassing). Netop denne location skulle bruges et par gange, og derfor måtte scenografien tilrettelægges således at den kunne genbruges.

Scenograf Kirsten Koch og jeg opmålte det meste af gaden. Hertil hører også at se efter moderne dørtelefoner, vinduespartier, el-skabe, asfaltstriber osv. Jeg lavede forskellige visuelle foreslag og senere arbejdstegninger på min computer (som f.eks. på det øverste billede i sæt 3.)

Håndværkere og malere forberedte alt hvad der var muligt inden vi flyttede scenografien ud på location. Det hele blev monteret samme morgen inden optagelse. Dygtige malere var med og patinerede de "nye" facader så de faldt i ét med resten af gaden.

Billedsæt 1:
Frugt & Grønt var en af de forretninger der kunne ses i baggrunden af Idas ankomst scene. Det viste sig, at indehaveren af forretningen blev så glad for de nye skilte, at de gerne måtte blive hængende til næste gang der skulle være optagelse. Patineringen af skiltene, det der får dem til at se lidt slidte ud, var lige til at skylle af!
Det øverste billede er kort før optagestart.

Billedsæt 2:
Mejeriet hvor Palle (Anders W. Berthelsen) kører mælk og brød ud fra. Det underste billede i dette sæt viser hvordan der så ud inden vores scenografi tog over! Hele facaden måtte have en ny basisfarve for at dække grafitti osv. inden den "nye" facade forsigtig blev monteret. Rekvisitørene sørgede for mælkekasser og for at vinduerne var fyldt med rigtige mejeri varer.

Billedsæt 3:
Kul & Koks forretning. Det øverste billede viser layoutet fra min computer. Det nederste, som der så ud inden vi gik i gang. På selve optagelsen var jerngitteret taget væk og kul og koks sække mm. fuldendte illusionen.

Fotos:©Helle


!!! Husk venligst: at al grafisk matriale er copyright©HelleMarkussen og må IKKE benyttes uden tilladelse.
!!! Please notice: © Helle Markussen All Rights reserved. Production in part or whole with out prior written permission is prohibitied.