NEJ ting |
JA Ting |
Brød og morgenmad
Hvede (i størrer mængder)
Marmelader, visse slags (i størrer mængder)
|
Brød og morgenmad
Gluten- og hvedefrit brød
Havregrød/havregryn/Havreflager
Cornflakes
Boghvedeflager
Speltflakes
Boghvede/quinoa Knækbrød*
Pandekager/pizzadej/ el. lign.
Marmelader visse slags (i størrer mængder)
|
Mel
Majsmel **
Hvedemel (i større mængder)
|
Mel
Speltmel (100 % spelt)
Jyttemel
Quinoamel
Amaranthmel
Boghvedemel
Hirsemel
Kartoffelmel
|
Pasta/ris/kartofler
Pasta/lasagneplader (i større mængder)
Cous cous
Bulgur
|
Pasta/ris/kartofler
Kartofler
Sødkartofler
Ris, alle slags
Pasta/lasagneplader lavet på boghvede (i størrer mængder - ikke majs)
|
Fedtstof
|
Fedtstof
Smør
Plantemargarine
Minarine (Becel, Lätta m.fl.)
Peanutbutter/tahin
Olie
Kokosolie
|
Drikke
Saftevand m. frugt (Ribena, Solbær C)
Saftevand m. frugt, light (i større mængder)
Juice - alle slags
Dandelion te
Chai Te
Øl
|
Drikke
Sodavand, Sodavand, light
Saftevand, light
Kaffe/te |
Kød/fisk/fjerkræ
Færdige frikadeller og lign. m. løg
Leverpostej (m. løg)
***Æg
|
Kød/fisk/fjerkræ
Rødt kød (okse, kalv, lam, gris), hakket, hele stykker
Stryns Leverpostej (pulverløg - tror jeg)
Fisk, fedtfattig
Fisk, fed
Fjerkræ
Vildt
|
Mælkeprodukter
Ost, halvfast (hvid- og blåskimmel)
*** Blå Castello
* Smøreost
Hytteost
Soyadrik
Soyayoghurt
|
Mælkeprodukter
Risdrik
Havredrik
Laktosefri mælk
Laktosefri yoghurt
Ost, fast
Komælk, gedemælk
Yoghurt/ymer/A38/tykmælk, alle slags
Fløde/mælkeis
Creme fraiche/kvark/skyr
|
Bælgfrugter
Alle slags bønner og linser uden undtalelser!
Baked beans
Hummus
Falafler
Dhal (indisk linsesuppe)
|
Bælgfrugter
|
Frugt
Stenfrugter - Fx. blomme, nektarin, kirsebær etc.
* Pære
Banan, grøn/umoden
Avocado
*** Solbær
Brombær
Stikkelsbær
Figner
**Jordbær
**Hindbær |
Frugt
Banan, moden
Appelsin
Klementin
Kiwi
Galia melon
Honningmelon
Cantelope melon
Grape
Vindruer
Citron
Passionsfrugt
Ananas
** Jordbær
** Hindbær
Blåbær
Æbler
Vandmelon |
Grønt
Kål, alle typer
Broccoli/blomkål
Løg
Porrer
Forårsløg
Hvidløg
Asparges
Artiskokker
Jordskokker
***Rødbede
Fennikel
Ærter
*** Majs
Grønkål
Rosenkål
Majroer
Bok Choy
Kålrabi
Chili
*** Haricots verts
*** Koriander
Champignon
Svampe, alle slags
|
Grønt
Tomat (i mindre mængder)
Agurk
Radiser
Salatblade
Spinat
Oliven
Selleri
Spirer ( i mindre mængder)
Gulerod
Pastinak
Persillerod
Squash
Aubergine
Butternut squash
Bambusskud ( i mindre mængder)
|
Slik/kage
*** Tiramisu
|
Slik/kage
Vingummi, lakrids, bolcher (det meste er ok) |
Tørret frugt og nødder
Pistacie (i størrer mængder)
Alle tørrede frugter (i størrer mængder)
Hasselnødder ** |
Tørret frugt og nødder
Peanuts
Macadamian
Pekannødder
Paranødder
Cashewnødder
|
Sukker og sødemidler
Xylithol (Birkesød )
Erithrytol (Sukrin)
Manitol
Isomalt
Glycol
Glyceriol
Lactitol
Ribitol
Honning (i størrer mængder)
|
Sukker og sødemidler
Sukker
SØD
Hermesetas
Süsli
Stevia
Ahornsirup |
Diverse
Kokosmælk
*** Sennep
*** Koriander
|
Diverse
Sorbetis (i mindre mængder) |
(i størrer mængder) = kun i begrænset mængde
** = Meget små mængder eller helst ikke
*** = Absolut ikke (meget dårlig reaktion)
Generelt kan man sige at al mad med højt svovlindhold er FORBUDT |